adana web tasarım

adana web tasarım

adana web yazılım

adana web tasarım firmaları

BLOG
Web tasarım, web yazılım, e-ticaret, marka tescili, sanal tur, online crm, sosyal medya konuları ile ilgili en güncel yazılarımızı blog sayfamızdan takip edebilirsiniz.
 

Kullanıcı Odaklı Tasarım

Kullanıcı odaklı tasarım demek çalışmalarında müşteri deneyimleri test edilerek ön plana alınmak istenen müşteri memnuniyeti demektir. Bu çalışmanın diğer tasarımlardan ayrıştığı en büyük nokta müşterilerin hangi amaçlarla sitenize gelmiş oldukları, siteyi hangi amaçlar için kullandıkları, hangi istek ve duygularına yönelik düşüncelerle web sitenize gelmiş olduklarını anlamanıza yardımcı olacak bir yöntemdir. Yani kullanıcılar her gün kaç tane siteyi gezmiş olsalar da kaçında hemen istedikleri sonuca ulaşmış oldukları ya da kaçında siteyi kapatmadan çıktıkları kullanıcı odaklı tasarım için oldukça büyük önem taşımaktadır.
 
Kullanıcı Odaklı Tasarım Neden Önemlidir ?
 
Çünkü müşterilerin bütün tutumları göz önüne alınarak her müşterinin farklı cevap vermiş olduğu bu uygulama sayesinde yeni bir tasarım ortaya çıkarmak oldukça zor bir hal almıştır. Ancak “ortak alan tasarımı” adı verilen ve son 3-4 senedir tüm büyük firmalar tarafından tercih edilen bu tasarım yöntemi ile müşteri memnuniyetini ön plana çıkaran bir tasarım yaratmak artık zor değildir.
 
Yapılan bu çalışmalar sayesinde artık müşterileri anlamak, onların fikirlerini benimsemek, müşterilere daha sıcak ilişki kurmak ve onlara yönelik çözümleri daha kolay üretmek mümkün olmuştur. Müşterilerin web sitesiyle ilgili duygu, düşünceleri ve davranışlarını raporlamanın yanında ihtimal dahilindeyse müşterilerle teke tek görüşme yapma, teknolojinin son ürünlerini kullanarak göz izleme cihazı ile müşterilerin beğenilerini ve yönelmelerini ölçmede kullanılan testler ve daha birçok çalışma ile kullanıcı odaklı tasarım sektörde kendine saygın bir yer edinmiştir.
 
Kullanıcı odaklı tasarım, estetik tasarımlar yapmaktan daha çok hedef kitleye ulaşmak için site yöneticilerine ve çalışanlarına yardımcı olmayı ilke edinmiştir. Özetlemek gerekirse, web sitenizde göze hoş gelen bir tasarımın yer alması siteniz için ideal gibi görünse de müşterilerin ihtiyaçlarını tamamıyla karşılamamaktadır. Bunun yerine e-ticaret siteleri daha çok fikirlerini açık ve net anlatmaya yönelik, siteye gelenlerin ihtiyaçlarını karşılayan, kolay kullanıma sahip, sade renklerden oluşan ve göz yormayan bir tasarıma sahip bir kompozisyon uygulanmalıdır. E-ticaret sitelerinin bu şekilde hedefledikleri başarıya daha kısa sürede ulaşacakları uzmanlar tarafından kabul gören bir fikirdir.
Etiketler:
 
 
E-TİCARET İLE İLGİLİ DİĞER YAZILAR
 
 
   BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
 
100% Complete
1
100% Complete
1
100% Complete
3
100% Complete
1
100% Complete
1
100% Complete
0
100% Complete
0
   FACEBOOK YORUMLARI
 
   ZİYARETÇİ YORUMLARI
 
Hiç yorum yapılmamış.
Yorum Yaz
 

adana web tasarım şirketleri

adana web tasarımı yapan firmalar

adana web sitesi tasarımı

 
Satış Sözleşmesi Gizlilik ve Güvenlik İade Şartları Ödeme ve Teslimat
Copyright © 2011-2024 - piramitbilisim.com.tr