adana web tasarım

adana web tasarım

adana web yazılım

adana web tasarım firmaları

BLOG
Web tasarım, web yazılım, e-ticaret, marka tescili, sanal tur, online crm, sosyal medya konuları ile ilgili en güncel yazılarımızı blog sayfamızdan takip edebilirsiniz.
 

E-Ticaretteki Yenilikçi Yaklaşımlar

Ekonomik türdeki bu değişim sürecinde firmaların yapılanmaları ve iş dilimleri sekteye uğramış, yüksek teknolojinin gelişiyle yeni iş ortaklıkları meydana gelmiştir. Bu gelişmeye bağlı olarak tüketici hakları ve kanunlarına da yeni maddeler eklenmiştir. Artık kullanıcılar internet dünyasında daha fazla bilgiye ve fiyata diledikleri zaman ulaşabilmekte, fiyat ve marka tutumlarına göre firmalar arasından istedikleri seçimi yapabilmektedir. Sektörde büyük ve orta ölçekli firmaların yer aldığı gibi birçok küçük firma ve girişimciler de e-ticarete atılmışlardır. İşte e-ticarette yenilikçi yaklaşımlar, tüketicilerin hayatlarında hızla girmiş ve tüketicileri oldukları yerden en düşük maliyetlerle satın alım işlemini gerçekleştirmeye yönlendirmiştir.
 
Yeni ekonomik düzende rakiplerle rekabet halinde olmak ve sektörde kaybolmamak için kurallar iyi bilinmeli ve uyum süreci minimum düzeye indirilmelidir. E-Ticarette yenilikçi yaklaşımlara paralel olarak artan alışveriş oranları ve büyüyen e-ticaret sektörü ülkeler arası sınırları kaldırmış, ekonomide farklı boyutlar kazandırmıştır.
 
 
Peki E-Ticaretteki Yenilikçi Yaklaşımların Türleri nelerdir ?
 (Business to Business, B2B)  İşletmeden-İşletmeye e-ticaret
 (Business to Customer, B2C) İşletmeden-Tüketicilere e-ticaret
 (Customer to Customer, C2C) Tüketiciden-tüketiciye e-ticaret
 (Customer to Business, C2B) Tüketicilerden-İşletmeye e-ticaret
 
B2B(Business to Business); Firmalarda arasında gerçekleştirilen ürün ya da hizmetlerin İnternet üzerinden değişimi şeklinde yapan e-ticaret modelidir.
 
B2C(Business to Customer);  Firmalar tarafından ürün ya da hizmetlerin tüketiciye satışının yapılması ve tanıtılması işlemidir.
 
C2C(Customer to Customer); Online olarak yapılan sanal pazar yerlerinde ki alıcı ve satıcılara ürün değişimleri, ikinci el ürün ya da hizmet fiyatları üzerinde yeniden pazarlık imkânı sağlayan e-ticaret türü modelidir.
 
C2B(Customer to Business); B2C e-ticaret modelini andıran bu e-ticaret türünün farkı tüketicilerin satıcı, firmaların alıcı pozisyonda yer almasıdır. Örnek olarak iş aranan eleman siteleri bu modele örnek olarak gösterilebilmektedir.
 
E-ticaret kullanıcılarına ve tüketicilere birçok fayda sağlamaktadır. Bunlara karşın sektörde rekabet oranı yüksek ve rakip firmalar fazla olduğu için tutan firmaların çokluğu kadar sektör de kaybolan firmalarında sayısı çoktur. Bu açıdan kişilerin ya da firmaların hayata tutunabilmeleri için E-Ticarette yenilikçi yaklaşımları yakından takip etmeleri ve teknolojiye kısa sürede adapte olabilmeleri gerekmektedir.
 
Etiketler:
 
 
E-TİCARET İLE İLGİLİ DİĞER YAZILAR
 
 
   BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
 
100% Complete
4
100% Complete
1
100% Complete
6
100% Complete
3
100% Complete
2
100% Complete
2
100% Complete
0
   FACEBOOK YORUMLARI
 
   ZİYARETÇİ YORUMLARI
 
Hiç yorum yapılmamış.
Yorum Yaz
 

adana web tasarım şirketleri

adana web tasarımı yapan firmalar

adana web sitesi tasarımı

 
Satış Sözleşmesi Gizlilik ve Güvenlik İade Şartları Ödeme ve Teslimat
Copyright © 2011-2024 - piramitbilisim.com.tr